Ajándék tippek

Könnyen elkészíthető, olcsó ajándék ötlet. Saját kezűleg, otthon elkészíthető ajándékok. Mikulás, Karácsony, születésnap, névnap és más évforduló esetére.

Ajándékötletek

Ötlettár

Karácsonyi ötlet

Saját kézzel készíthető szülinapi ajándék: üvegfestés technikával készített kép

2007.11.18. 09:39 | ajandek | 2 komment

Címkék: üveg ajándékötlet képkeret üvegfestés üvegfesték saját kézzel klip fix ajándék tipp szülinapi ajándék ötlet

Egy nagyon eredeti, saját kezűleg elkészíthető ajándék, olcsó tartozék felhasználásával.
Hozzávalók:

  • Batikolt csomagolópapír, a virágkötők használják.
  • CLIP-FIX képkeret. A legegyszerűbb és legolcsóbb képkeret. Ára mérettől függően 150 Ft-tól kezdődik. Egy A4-es méretű is kapható 500 Ft alatt. Valódi üvegből készül.
  • Üvegfesték

A hátteret állítsd össze a batikolt csomagolópapírból. Rakj egy nagyobbat, ami kiér egészen a képkeret széléig. Ez adja a keretet. Erre helyezzél rá - színben hozzáillő - másik színű csomagolópapírt, akát röbbet is. Úgy állítsd össze, hogy pl. lehet föld színű és égszínű papír. Ezek adják a hátteret. Ezt fogd be a képkeretbe, és az üvegre kivülről fessél motívumokat. Az üvegfestés kiemelkedik a képkeretről, ez adja a különlegességét az ajaándéknak. Használj csillogó színű - pl. arany vagy ezüst - konturfestéket, hogy az ábrák 3D kiemelekedései jobban látszódjanak.
A keretet adó háttérre pedig festhetsz a témához illő motivumot. Pl. készíts egyiptomi mintát, vagy görög vázarajzot. Vagy készíts Nasca rajzot. Indiai motívumok is jól mutatnak. A mintákhoz letölthető üvegfestő sablont könnyen találsz az interneten.
Láss hozzá, önállóan, otthon. A karácsonyi ajándék készítés kb 1 óra és nagyon mutatós ajándék!

A bejegyzés trackback címe:

https://ajandektipp.blog.hu/api/trackback/id/tr53232793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mara 2007.11.22. 19:51:48

Nagyon jó az ötlet, de nekem az ilusztráció sokat segítene.

Päti 2008.06.27. 11:08:32

Hmmm....nem is tudom!Az ötlet jó de igen az illusztráció nagyon sokat segítene!:)
Én egy 13 éves fiú vagyok és minden évben min. 20-ezer forintot szoktam ajándékokra elkölteni!És amit kapok zsebpénzt mindig elteszem,hogy ha eljön az idelye akkor elő tudjam venni és megtudjam vásárolnio az ajándékot!
De mivel egyre nagyobb vagyok,úgy érzem van kézügyességem és tehetségem barkácsolni!
És most már egész ügyes kis dolgokat hoztam össze!:)
És azt hiszem sőt biztos vagyok benne,hogy a szüleim és testvéreim sokkal jobbal örülnek ennek mint ha vennék nekik valamit.És szerintem ez sokkal szíhez szólóbb,mintha vásárolnék nekik Névnapra-Szülinapra-Karácsonyra-Nőnapra-ameg ilyesmi ünnepekre!:)
Remélem sok embert rá tudtam ébreszteni arra,hogy a saját kezüleg készített ajándéknak sokkal jobban örülnek az emberek mintha boltban vetted volna azt!:)
süti beállítások módosítása